Maatregelen coronavirus

//Maatregelen coronavirus

Maatregelen coronavirus

Zoals u ongetwijfeld uit de diverse media hebt vernomen zijn er een aantal weken geleden vanuit de overheid diverse maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Ook wij hebben ons beraden hoe hier mee om te gaan. Onze praktijk mag gewoon geopend blijven, dus wij behouden de gebruikelijke openingstijden. Wel willen we u vragen om vooraf (telefonisch) een afspraak te maken.  Om menselijke contacten te minimaliseren vragen we u om met slechts 1 begeleider binnen te komen. Bent u ziek (koorts, verkoudheids-/griepachtige verschijnselen), bent u in een risicogebied in het buitenland geweest of heeft u contact gehad met patiënten met een verdenking of een bevestigde corona-infectie, blijf dan thuis en laat iemand anders met uw dier komen. We geven geen handen en we willen u vragen om op 1.5 meter afstand van elkaar te blijven. Na elk consult wassen de dierenartsen hun handen. Indien gewenst is er ook voor u de mogelijkheid om uw handen te wassen en te ontsmetten.

Omdat we beschikken over een ruime wachtkamer kunnen de spreekuren doorgaan (op afspraak). Wilt u dit ook doen voor de tijdsblokken van de (ochtend-, middag- en avond-) spreekuren waarin we tot voor kort inloopspreekuren hadden.

Bij te grote drukte kunnen we u vragen om even buiten of in de auto te wachten.

Als u medicijnen nodig heeft voor uw huisdier dan geven we er de voorkeur aan dat u een bestelling vooraf doorgeeft. We kunnen de medicijnen dan alvast voor u klaarleggen waardoor wachttijden en drukte bij de balie verder voorkomen wordt.

Tenslotte nog het volgende: volgens de huidige inzichten is het virus wat nu heerst geen zoönose, dus het is niet overdraagbaar van mensen op uw huisdier (en omgekeerd).

We danken u voor uw begrip. Hopelijk komt er snel een einde aan deze nare en voor iedereen onzekere periode.

2020-04-10T13:29:32+00:00 9 april, 2020|