Maatregelen coronavirus

//Maatregelen coronavirus

Maatregelen coronavirus

Zoals u ongetwijfeld uit de diverse media hebt vernomen zijn er vanuit de overheid diverse maatregelen genomen om de verdere verspreiding van dit virus te voorkomen.

Ook wij hebben ons beraden hoe hier mee om te gaan. Onze praktijk mag gewoon geopend blijven, dus wij behouden de gebruikelijke openingstijden. Wel willen we u vragen om zoveel als mogelijk op afspraak te komen.  Om menselijke contacten te minimaliseren vragen we u om met 1 begeleider binnen te komen. Bent u ziek (koorts, verkoudheids-/griepachtige verschijnselen), bent u in een risicogebied in het buitenland geweest of heeft u contact gehad met patiënten met een verdenking of een bevestigde corona-infectie, blijf dan thuis en laat iemand anders met uw dier komen. We geven geen handen en we willen u vragen om op 1.5 meter afstand van elkaar te blijven. Na elk consult wassen de dierenartsen hun handen. Indien gewenst is er ook voor u de mogelijkheid om uw handen te wassen en te ontsmetten.

Omdat we beschikken over een ruime wachtkamer kunnen de inloopspreekuren vooralsnog gewoon doorgaan. Dit mede doordat steeds meer mensen op afspraak langs komen. Bij grote drukte kunnen we u vragen om even buiten of in de auto te wachten.

Als u medicijnen nodig heeft voor uw huisdier bel dan van tevoren om deze vooraf te bestellen. We kunnen ze dan alvast voor u klaarleggen waardoor wachttijden en drukte bij de balie voorkomen wordt.

Tenslotte nog het volgende: volgens de huidige inzichten is het virus wat nu heerst geen zoönose, dus het is niet overdraagbaar van mens op uw huisdier (en omgekeerd).

We danken u voor uw begrip. Hopelijk komt er snel een einde aan deze virusinfectie.

2020-03-18T19:18:29+00:00 16 maart, 2020|