Februari: Maand van de Gebitscontrole (hond en kat)

//Februari: Maand van de Gebitscontrole (hond en kat)

Februari: Maand van de Gebitscontrole (hond en kat)

Gebitscontroles bij dierenartsenpraktijk Hoogeveen

 

Wist u dat 4 op de 5 honden ouder dan 3 jaar gebitsproblemen hebben. Dit wordt met name veroorzaakt door tandplak en tandsteen. Naarmate honden/katten ouder worden groeit ook de kans op het ontstaan van tandvleesproblemen en ontstoken gebitselementen. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van honden/katten, variërend van slechte adem tot verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen.

 

Regelmatige gebitsverzorging is nodig om bovengenoemde problemen te voorkomen. Om het belang van gebitsverzorging onder de aandacht van hondeneigenaren te brengen wordt dit jaar in februari voor de derde keer “de Maand van de Gebitscontrole” georganiseerd. In deze maand wordt grootscheeps de aandacht gevestigd op de preventie en verzorging van gebitsproblemen.

 

 

Gratis gebitscontrole

Ook onze dierenartsenpraktijk organiseert in het kader van de Maand van de Gebitscontrole diverse acties. De gehele maand kunnen honden en katten-eigenaren hun dieren een professionele gebitscontrole laten ondergaan. Tijdens deze gebitscontrole zal de dierenarts of assistent aangeven of uw hond of kat een behandeling nodig heeft of niet. De controle van het gebit is in de maand februari geheel gratis. Indien er een behandeling nodig blijkt (zoals bijvoorbeeld het verwijderen van tandsteen), dan kan daar gelijk een afspraak voor worden gemaakt. Deze verrichting wordt in de maand februari met korting aangeboden.

 

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot één van de assistentes of dierenartsen van dierenartsenpraktijk Hoogeveen.

 

Wij hopen dat deze actie verder bijdraagt aan een gelukkig, gezond en lang leven van uw huisdier!!

 

 

2017-01-28T09:42:38+00:00 28 januari, 2017|