Rabies buitenland

//Rabies buitenland
Rabies buitenland 2015-09-25T15:10:45+01:00
Na 3 juli 2004 gelden voor reizen met honden, katten en fretten binnen de Europese Unie nieuwe eisen, een nieuw paspoort volgens Europees Model is verplicht. Het dier moet ingeënt zijn tegen hondsdolheid en voorzien zijn van een chip. Sommige landen stellen extra eisen. Informeer wat de eisen per land zijn.
De rabies-enting die wij toepassen is drie jaar geldig. De herenting tegen hondsdolheid hoeft dus pas over (binnen) drie jaar worden uitgevoerd.
Zie ook de invoereisen van hond/kat/fret
Voor de meeste landen moet de vaccinatie minimaal drie weken voor vertrek toegediend worden. Voor sommige landen is een (veel) langere periode benodigd!

——–> LET OP: In het Spaanse plaatsje Arges, 10 km vanaf de stad Toledo, is in het voorjaar van 2013 rabies vastgesteld, een voor mensen levensbedreigende ziekte. Daarom riepen de NVWA en de KNMvD op 24 juni 2013 via een gezamenlijk persbericht reizigers met en zonder dieren op extra op te passen met dieren in dit gebied. Nederlanders die hun hond of een ander huisdier meenemen naar Spanje kunnen beter vermijden dat hun eigen dier in contact komt met Spaanse honden of andere zoogdieren.

——–>Reizen met uw hond naar (en door) Frankrijk:
Recent heeft Frankrijk de regels voor sommige hondenrassen flink aangescherpt. Dat betekent in de praktijk dat de Rottweiler, Tosa Inu, Boerboel of American Staffordshire Terriër (“pitbullachtige”) niet meer toegelaten worden, zelfs niet als deze honden een officiële FCI stamboom hebben.
Als een diereigenaar op vakantie gaat heeft deze bovendien te maken met de regels van alle landen waar u doorheen reist. Een Rottweiler is misschien wel toegestaan in Portugal, maar omdat het verboden is om een Rottweiler mee te nemen door Frankrijk en Spanje, zal het dier in dat geval alsnog thuis moeten blijven, tenzij men met het vliegtuig reist.
Zie ook: eisen voor meenemen honden naar Frankrijk