Invoereisen Finland dieren jonger dan drie maanden (hond, kat, fret) aangepast.

//Invoereisen Finland dieren jonger dan drie maanden (hond, kat, fret) aangepast.

Invoereisen Finland dieren jonger dan drie maanden (hond, kat, fret) aangepast.

Naar aanleiding van de twee vermeende rabiës gevallen in Nederland hebben de Finse autoriteiten hun wetgeving aangepast. Finland heeft deze maatregel genomen omdat Nederland de OIE status “rabies vrij” tijdelijk kwijt was.
Dit betekent dat de invoereisen vanuit Nederland naar Finland enige tijd geleden zijn veranderd.

Alle dieren en dus ook dieren jonger dan drie maanden moeten zijn gevaccineerd tegen rabiës (alvorens ze 21 dagen later de grens mogen passeren).
Houdt u er rekening mee dat de minimale leeftijd voor vaccinatie tegen rabiës afhankelijk is van van de registratie van het vaccin. In Nederland zijn geen vaccins geregistreerd die aan dieren jonger dan 3 maanden gegeven mogen worden. Dieren jonger dan 3 maanden en 21 dagen (i.v.m. wachttijd na vaccinatie op 3 maanden) oud kunnen dus niet naar Finland!

Bovenstaande maatregel had ook betrekking op jonge dieren die naar België reisden, echter dit is sinds enige tijd weer mogelijk. Wel zijn er een aantal aanvullende eisen toegevoegd (dier moet begeleidt worden door de moeder of er moet een verklaring aanwezig zijn van de eigenaar/fokker van het dier). Zie ook de site van LICG.

2015-07-10T13:38:12+00:00 1 januari, 2014|