Oogonderzoek (Mw. drs. R.R.O.M. v.d. Sandt)

//Oogonderzoek (Mw. drs. R.R.O.M. v.d. Sandt)

Oogonderzoek (Mw. drs. R.R.O.M. v.d. Sandt)

Sinds enige tijd is Roswitha van de Sandt, dierenarts specialist oogheelkunde, elke vierde donderdag van de maand werkzaam in onze praktijk, voor het ECVO onderzoek.

Het ECVO onderzoek is het onderzoek op erfelijke oogafwijkingen wat bij rashonden, waarmee gefokt wordt, veelal een vereiste is. U wordt als eigenaar/ fokker verzocht om zelf na te gaan of er speciale eisen voor het oogonderzoek zijn (zoals onderzoek vóór pupilverwijding of gonioscopie (glaucoomonderzoek)). Dit kunt u vinden op de website van uw rasvereniging. Zijn er speciale eisen, geef dit dan direct door wanneer u een afspraak maakt!

Voor het invullen van het ECVO formulier moet u de stamboom én het eigendomsbewijs van de hond vooraf opsturen (per post of per mail). Voor een nestcontrole is het nodig dat de pups al zijn gechipt en dient u het groene nestformulier vooraf op te sturen.
De hond wordt gedruppeld met een kortwerkend pupil verwijdend middel. Dit moet 15-20 minuten (bij pups 30 minuten) inwerken, waarna het oogonderzoek zal plaatsvinden. De uitslag van het onderzoek wordt op het ECVO formulier ingevuld en dit krijgt u direct mee.

Het is mogelijk om dezelfde dag het erfelijke oogonderzoek te combineren met het officiële HD en ED onderzoek. In onze praktijk is een dierenarts aanwezig die bevoegd is, door de Raad van Beheer, om deze foto’s te maken.
Wanneer u een afspraak wilt maken voor het EVCO-onderzoek en/of HD en ED onderzoek, kunt u contact opnemen met de kliniek: 0528-262530.

Mw. Drs. Roswitha van de Sandt is werkzaam in het Veterinair Specialistisch Centrum de Wagenrenk te Wageningen. Voor verdere informatie: www.wagenrenk.com

2018-05-07T07:10:56+00:00 7 maart, 2017|