Open dag 4 oktober a.s.

//Open dag 4 oktober a.s.

Open dag 4 oktober a.s.

Landelijk Open Dag Dierenartsen

Op dierendag, zaterdag 4 oktober 2014, wordt voor de derde keer een Landelijke Open Dag Dierenartsen georganiseerd klik hier. Verspreid over het land doen verschillende dierenartsenpraktijken hun deuren open en bieden een kijkje achter de schermen van veterinair Nederland.
Dierenartsenpraktijk Hoogeveen doet ook mee met deze landelijke open dag en opent haar deuren tussen 11:00 en 15:00 uur. De voorbereidingen zijn al in volle gang.

Op het programma staat onder andere:
– tussen 13:00 en 14:00 uur een demonstratie schapen drijven (op het grasveld achter de praktijk)*
– een leuke en leerzame quiz
– 14.00 -15.00 uur jachthondendemonstratie
– verschillende informatie stands
– voor de kinderen een springkussen en schminken
– om 15:00 uur bekendmaking van de winnaars van de fotowedstrijd

 

* de demonstratie schapendrijven zal verzorgd worden door Tyn-Yr-Onnen.  Dit is een naam die in eerste instantie niet makkelijk blijft hangen. Dat heb je wanneer je kiest voor een naam in het Welsh. Kenners weten echter, dat achter die naam een hele wereld schuilgaat en dat de spil en motor van die wereld de initiator Jaap Kremer is.

De naam “Tyn-Yr-Onnen” betekent letterlijk ‘huis/plek dichtbij de Onnen’. De Onnen is een riviertje in Noord-Wales in een gebied, waar de natuur nog zuiver en onaangeroerd is. Deze onbevangenheid, wellicht naïviteit, en zuiverheid probeert Jaap uit te dragen in zijn werk. In dat gebied is de stammoeder, “Spring”, van zijn Border Collie-lijn geboren.

Tyn-Yr-Onnen in Nederland is een bedrijf, gestart in 2008, waarin een gespecialiseerde hondenschool de kern vormt en het schapendrijven in al zijn facetten centraal staat. 

Tyn-Yr-Onnen als bedrijf verwijst naar een samenhangend concept van aanpak en lesmethode, van opvattingen over leren van mens en dier (honden van alle hoedende en drijvende rassen en schapen) en van alle mogelijke toepassingen van het schapendrijven (‘handlen’). Kenmerken zijn daarbij de rust (de trainer houdt bij beginners zelf de schapen onder controle), een methodische aanpak (logische opbouw), didactisch verantwoord (aansluiting bij het niveau van de cursist en het talent van de hond) en het werken met respect voor mens en dier.

Tyn-Yr-Onnen verzorgt zijn bijzondere trainingen schapendrijven als sport en opleiding, voorts in de vorm van bedrijfstrainingen, als evenement en demonstratie en ten behoeve van bijvoorbeeld het onderwijs. Op deze wijze bestrijkt het aanbod van Tyn-Yr-Onnen de maatschappelijke sectoren van Sport & Recreatie, Onderwijs en Bedrijfsleven.

We zijn blij dat Jaap Kremer op dierendag deze demonstratie voor onze praktijk wil verzorgen.

2017-05-22T16:23:56+00:00 24 september, 2014|