Prijswinnaars open dag bekend

//Prijswinnaars open dag bekend

Prijswinnaars open dag bekend

Open dag dierenartsenpraktijken goed bezocht (bron: Hoogeveense Courant 31 oktober 2012)

HOOGEVEEN – ZUIDWOLDE – HOLLANDSCHEVELD–Voor het eerst was het mogelijk een kijkje te nemen achter de schermen in de dierenartsenpraktijken in Hoogeveen (de Weide), Zuidwolde en Hollandscheveld.
6 oktober j.l. bezochten ruim 700 belangstellenden deze praktijken. Er kon gekeken worden in behandelkamers, operatieruimten, en recovery, röntgen en laboratorium. De meeste bezoekers stonden verbaasd over de vele behandelings- en onderzoeksmogelijkheden die de deelnemende praktijken bieden. “Zijn deze technieken tegenwoordig ook beschikbaar bij paarden, honden, katten en andere diersoorten?” was een veel gehoorde opmerking. Er kon een presentatie bijgewoond worden van een kijkoperatie (endoscopie), er werd uitleg gegeven bij de nieuwste röntgentechnieken, er was aandacht voor de seawalktherapie voor paarden en voor fysiotherapie bij huisdieren. Ook aan ziektepreventie en het langer vitaal houden van huisdieren werd aandacht besteed. Op een naastliggend grasveld verzorgden jachthonden en behendigheidshonden een demonstratie.
Bij elke praktijk konden de bezoekers deelnemen aan een dierenquiz. De prijstrekking voor de beste deelnemers heeft vorige week plaatsgevonden op het kantoor van notaris mw. D. Van Linge te Hoogeveen. Op de foto hieronder de prijswinnaar van de hoofdprijs (een iPad) Having Barla en de vertegenwoordigers van de drie praktijken, Reinier Logcher (Zuidwolde), Henk Jan de With (Hoogeveen) en Peter van Werven (Hollandscheveld).

De overige prijswinnaars (Gerben Koekoek, Anne-Jet, Alexander & Anna de Jonge en N. Olde hebben ondertussen bericht gehad en kunnen hun prijzen ophalen.

Kleurwedstrijd
De prijswinnaars van de kleurwedstrijd (Levy Kuik, Joris de Vries en Annelie Moolhuizen) hebben vanmiddag hun prijzen in ontvangst genomen.

2017-05-22T16:23:58+00:00 31 oktober, 2012|