Uitbreiding winkelcentrum de Weide – verplaatsing dierenartsenpraktijk Hoogeveen

//Uitbreiding winkelcentrum de Weide – verplaatsing dierenartsenpraktijk Hoogeveen

Uitbreiding winkelcentrum de Weide – verplaatsing dierenartsenpraktijk Hoogeveen

Eind juni 2017 zijn de besprekingen tussen de gemeente Hoogeveen, Aldi en onze praktijk afgerond om het winkelcentrum in de Weide verder te ontwikkelen. Voor onze praktijk betekent dit een verplaatsing naar een andere locatie op een steenworp afstand van de oude en vertrouwde plek. Na ruim 25 jaar op de huidige locatie zien we volop kansen en mogelijkheden om met een groter en moderner pand de diergeneeskunde op een hoger plan te brengen en u in de toekomst nog beter van dienst te zijn.

 

Zie ook het bericht op: website www.hoogeveen.nl.

7 juli 2017 – De gemeente heeft plannen gemaakt voor de verdere ontwikkeling van winkelcentrum De Weide. Aansluitend aan de bestaande bebouwing van het winkelcentrum ligt nog een braakliggend terrein dat bij de ontwikkeling is gereserveerd voor uitbreiding van het winkelcentrum en voor het toevoegen van maatschappelijke functies. In de plannen die de gemeente, samen met betrokken partijen, gemaakt heeft, wordt de dierenartsenpraktijk verplaatst naar dit braakliggende terrein, aan de overkant van De Ploeger. Op de plaats van de dierenartsenpraktijk komt een nieuwe vestiging van Aldi.

Uitbreiding winkelaanbod

Winkelcentrum De Weide heeft met De Weide en Erflanden een groot verzorgingsgebied. Daar komt straks Nijstad nog bij. Dat maakt dat Aldi een goede toevoeging is op het huidige aanbod. Er is binnen het winkelcentrum destijds al rekening gehouden met de mogelijkheid van het het toevoegen van een discounter als Aldi.

Eind 2018/begin 2019 de schop in de grond

Voor de aanpassing van het bestemmingsplan wil het college de coördinatieregeling van toepassing verklaren. Deze regeling maakt het mogelijk de procedure van het bestemmingsplan en die van de omgevingsvergunning aan elkaar te koppelen waardoor het proces overzichtelijker wordt en zorgvuldig doorlopen kan worden.

2018-07-20T16:53:47+00:00 17 juli, 2017|